Alle ingrediënten aanwezig op ANT Young Professionals’ Kickstart 360

Ondanks de hevige regen in de ochtend, brak op het moment dat het moest de zon volledig door. Afgelopen zaterdag 15 juni vond de derde editie van inspiratie-event Kickstart 360, powered by ANT, plaats. Met een gemengd publiek van young professionals, studenten en ook meer ervaren tandartsen uit Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Leuven waren diverse generaties vertegenwoordigd op de OceanDiva Original te Amsterdam.

Met het aan boord stappen van het grootste evenementenschip van Europa kwam voor de organisatie een droom uit. Al sinds de start van Kickstart 360 in 2017 werden de mogelijkheden onderzocht om het event op de OceanDiva te laten plaatsvinden. Echter was toen het budget nog niet toereikend. Met de groei van het evenement de laatste jaren bleek de OceanDiva Original drie jaar later wel haalbaar te zijn, met de onvoorwaardelijke steun van de ANT als medeorganisator en hoofdpartner.

Voor het eerst in de geschiedenis werden internationale sprekers ingevlogen. Dr. Jordi P. Manauta en dr. Anna Salat kwamen speciaal vanuit Portofino overgevlogen en gaven namens Style Italiano acte de présence op het gebied van onder meer composietlayering, tandkleur en bleken. Het was echter niet alleen puur tandheelkunde dat de boventoon voerde, want ook aan persoonlijke en professionele ontwikkeling werd aandacht besteed tijdens de fireside chat met Quoc An Nguyen als Nederlandse afvaardiging.

Bestuursleden Richard Suy en Ravin Raktoe wisten de ANT op mooie wijze naar voren te brengen middels een elevator pitch en een Silent 360 Talk, waarvan de laatste in battlevorm glansrijk gewonnen werd. De dag kende een stijgende spanningsboog in aanloop naar het het hoogtepunt van het congresprogramma, waar supertalent Freek Gols Linthorst, Jordi Manauta en esthetisch-digitaal tandarts Arend van den Akker het tegen elkaar opnamen in een live hands-on battle veneertechnieken. Dit alles uitgezonden op grote schermen gevolgd met 4k hoofdcamera's gaven de toeschouwers audio multichannel geluid. Aan audiovisueel spektakel geen gebrek!

Wie in was voor een potje golf kon bij een hole in one zelfs de op het dek opgestelde BMW cabriolet winnen.

Tijdens de dag kwam duidelijk de visie van Kickstart 360 naar voren, waarbij op een frisse en innoverende manier kennis delen, netwerken en social fun binnen de tandheelkunde centraal staat voor zowel jong als oud. Onder het genot van een heerlijk walking dinner en een prachtige vaartocht over ’t IJ werd ervoor gezorgd dat er genoeg ruimte was voor ontspanning. Genoeg om onder het genot van een lekker hapje en drankje nader met elkaar kennis te maken, waarbij eens te meer bleek dat de ANT een organisatie is die staat voor innovatie, out-of-the-box denken en verbinding. Een visie met toekomst.

Na het diner een silent disco bij ondergaande zon, het gaf een heerlijke afsluiting van deze geslaagde en inspirerende dag.

Alle ingrediënten aanwezig op ANT Young Professionals’ Kickstart 360