ANT biedt transparantie van de tandartsrekening

De ANT heeft de *bèta-versie van de nieuwe website www.mondzorgkosten.nl gelanceerd. Dé website die patiënten helpt hun tandartsrekening te ‘ontcijferen’.

Om in te spelen op de transparantie die de samenleving vraagt van de beroepsgroep en de tandarts te ontzorgen, biedt de ANT Mondzorgkosten.nl om patiënten meer inzicht te bieden in de tandartsrekening en de informatie-asymmetrie te verkleinen.

De tandartsrekening ontleed
De nieuwe website licht patiënten toe welke tandartscodes er zijn, hoe tandartsen deze kunnen toepassen en wat de codes betekenen. Ook wordt er uitgelegd wat materiaal- en techniekkosten inhouden en hoe deze verwerkt kunnen zijn in de tandartsrekening.

Voor extra verduidelijking heeft de ANT zelfs voorbeeld behandelingen op de website staan en patiëntprofielen ontwikkeld. Deze profielen laten voorbeeldpatiënten zien met verschillende gebitstoestanden. Patiënten kunnen zichzelf aan de hand van deze profielen vergelijken en kijken waarom zij per jaar meer of minder geld kwijt zijn aan de tandarts dan andere patiënten.

Verhogen van het kennisniveau
De ANT hoopt niet alleen dat de website voor meer symmetrie in het kennisniveau tussen tandarts en patiënt zorgt, maar ook dat tandartsen dankzij de website minder vragen krijgen over de rekening en daarmee vooral tijd gaan winnen.

Onder meer wil de ANT dat dit soort stappen in de toekomst de mogelijkheid tot het nemen van andere beleidsstappen vergroten. Zoals bijvoorbeeld meer vrijheid op het gebied van cosmetische tandheelkunde. 

Ga naar de website

Als ANT-lid motiveren wij u om het bestaan van Mondzorgkosten.nl te delen met uw patiënten wanneer zij meer inzicht wensen te krijgen in de tandartsrekening.

*De website Mondzorgkosten.nl is momenteel een bèta-versie, wat inhoudt dat de site wél online staat en gebruikt kan worden, maar nog (deels) in ontwikkeling is. Wij horen dan ook graag uw feedback als dingen beter kunnen. U kunt hiervoor mailen naar communicatie@ant-tandartsen.nl

Dental Tribune heeft een interview gehouden met Jan Willem Vaartjes, ANT-voorzitter en tevens oprichter van Mondzorgkosten.nl, over de lancering van de website en de motivatie achter de ontwikkeling ervan.

Lees hier het interview met Jan Willem Vaartjes