ANT doneert Gouden Boekjes over mondzorg aan Voedselbanken Nederland

De ANT heeft vorige week 2000 boekjes ‘Wiwi wit – het leven van een kindertand’ gedoneerd aan Voedselbanken Nederland.
‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ is speciaal bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar, de doelgroep waarin een optimale mondverzorging van jongs af aan moet worden gestimuleerd. Ze raken via het boekje op een leuke manier vertrouwd met de tandarts. In het boekje wordt vooral het belang van napoetsen benadrukt.

De komst van het boekje is een initiatief van mondhygiënisten Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot. Het vorige Gouden Boekje over de mondzorg ‘We gaan naar de tandarts’ stamt uit 1971 en kon wel een moderne opvolger gebruiken. De beroepsverenigingen in de mondzorg, NVM-mondhygiënisten, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) werden vervolgens betrokken in de samenwerking. Zij gaven aan het initiatief te steunen. Hierdoor werd de minimale afname van de boekjes bereikt en kon gestart worden met de ontwikkeling van het boekje.

De ANT nam 2000 boekjes af waarna we op zoek gingen naar een goede eindbestemming. Voedselbanken Nederland bleek interesse te hebben in alle boekjes. Afgelopen week heeft de ANT alle boekjes kunnen doneren. We hopen dat het boekje veel ouders en kinderen inspireert en stimuleert om goed voor hun tanden te zorgen.