ANT stelt Van Nouhuysbeurs beschikbaar

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) start in het studiejaar 2013/2014 met het uitreiken van de Van Nouhuysbeurs. Deze beurs is bedoeld voor studenten Tandheelkunde die tijdens hun studie in het buitenland een stage lopen. De beurs is vernoemd naar Herman van Nouhuys, oprichter en erelid van de ANT.

De ANT vindt het belangrijk dat studenten voldoende praktijkervaring opdoen tijdens hun studie. Een stage in het buitenland biedt studenten bovendien een goede mogelijkheid om door een andere bril te kijken. De ANT stelt daarom jaarlijks per faculteit Tandheelkunde twee beurzen beschikbaar. De studenten die in aanmerking kunnen komen voor een beurs dienen zowel lid te zijn van de ANT als van de studentenvereniging van hun faculteit. Dat zijn T.M.F.V. Archigenes te Groningen, Favervuta Amsterdam of de Tandheelkundige Faculteitsvereniging Nijmegen. Eén van de zes studenten die wordt uitverkozen, kan bovendien nog een extra aanvullende beurs winnen.
De naamgever aan de beurs, Herman van Nouhuys, is in 1973 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. In zijn loopbaan is Van Nouhuys bij verschillende buitenlandse projecten betrokken geweest, onder andere bij het opzetten van een opleidingscentrum voor jeugdtandverzorging in Suriname. In 2008 heeft hij de tandheelkundige verzorging van kinderen in een weeshuis in Cambodja opgezet. Hij is daar nog steeds actief. ‘Mede vanwege mijn eigen werkervaring in het buitenland heb ik veel waardering voor het ANT initiatief om studenten te sponsoren die in het buitenland een stage lopen. Het is goed om dat te stimuleren. Dat de ANT mijn naam daaraan verbindt, ervaar ik als een eer’.