ANT werkt samen met destartendetandarts.com

De ANT ondersteunt tandartsen in alle fasen van hun carrière. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met StartendeTandarts.com, een initiatief van de jonge tandarts Stanley Pranoto.

Een BIG, een VAR, verzekeringen, sollicitaties… het zijn allemaal zaken waar de net-afgestudeerde tandarts direct tegenaan loopt. Stanley Pranoto, die in januari van dit jaar afstudeerde aan de ACTA, merkte dat het niet eenvoudig was om onafhankelijke informatie over dit soort onderwerpen te vinden: “De informatie die ik zocht was nergens online te vinden. Ik ben van de Google-generatie; als ik iets zoek, wil ik het nú weten.”

Positieve reacties
Pranoto besloot zijn opgedane kennis en ervaring op te schrijven en op een vrij toegankelijke website te zetten: De Startende Tandarts.com. En het werd een succes. Blijkbaar hebben veel startende tandartsen dezelfde vragen. “Door de vele positieve reacties heb ik besloten er meer mee te gaan doen. Meer content op de site bijvoorbeeld. Maar ik denk ook na over evenementen.” Om zijn plannen te verwezenlijken klopte Pranoto onder andere aan bij de ANT, die het plan onmiddellijk adopteerde.

Ondersteuning ANT
De ANT faciliteert de startende en jonge tandartsen altijd al en ondersteunt dit initiatief dan ook zowel financieel als inhoudelijk. De site www.destartendetandarts.com is sinds april in de lucht. De ANT wil Pranoto ook graag betrekken bij het ANT-starterscongres op 11 maart 2016 en denkt erover om samen starters-workshops te organiseren. “Als jonge beroepsvereniging heeft de ANT een sterke affiniteit met jonge tandartsen. Daar past deze samenwerking goed bij”, zegt ANT-bestuurslid Christiane Scheijmans.