Bekendmaking ontvangers ANT Van Nouhuysbeurs deel II

Dit zijn de ontvangers van de ANT Van Nouhuysbeurs 2014-15
(tweede lichting, stageperiode januari-juli):

• Rikkert Dings, lid TFV Nijmegen, die in Pelotas, Brazilië gaat onderzoeken of het hechten van nieuw composiet aan oud composiet kan worden verbeterd door het gebruik van verschillende oppervlaktebewerkingen. Ook gaat hij zich buigen over de theorie van de "degree of conversion" van verouderde composieten.

• Rebecca Kirana, lid TFV Nijmegen, zal zich aan het Tokyo Dental College in Japan verdiepen in implantologie, met name het optimaliseren van de oppervlakte van implantaten om genezing en botheling te bevorderen. Tevens onderzoekt ze hoe de prognose van geplaatste implantaten kan worden verbeterd bij medisch gecompromitteerde patiënten, zoals diabeten en patiënten met osteoporose.

• Gerjanne Glas en Babette de Munk, lid T.M.F.V. Archigenes in Groningen, krijgen samen één beurs voor hun gezamenlijke stage in Curaçao en Suriname. Op Curaçao lopen zij mee in een algemene praktijk met aandacht voor orthodontie en waterlase. Daarna reizen ze af naar de binnenlanden van Suriname om tandheelkundige hulp te verlenen.

Gefeliciteerd!
Deze studenten krijgen de beurs vanwege hun ambitieuze onderzoeksplannen en bijzondere motivatie. Dat ze avontuurlijk zijn ingesteld is een overeenkomst die ze delen met de overige twaalf aanvragers. Wij wensen de winnaars een interessante stage en mooie tijd toe in den vreemde.

De ANT Van Nouhuysbeurs is bedoeld voor masterstudenten Tandheelkunde die in het buitenland stage lopen. De ANT vindt het belangrijk dat studenten veel praktijkervaring opdoen tijdens hun studie. Een stage in het buitenland levert ook andere ervaringen op die van belang kunnen zijn voor de ontwikkeling van de student. De ANT stelt daarom per faculteit Tandheelkunde twee beurzen van € 500 beschikbaar. De beurs is vernoemd naar Herman van Nouhuys, oprichter van de ANT.