Bekendmaking winnaars ANT Van Nouhuysbeurs

De ANT Van Nouhuysbeurs is bedoeld voor masterstudenten Tandheelkunde die in het buitenland stage lopen. De ANT vindt het belangrijk dat studenten veel praktijkervaring opdoen tijdens hun studie en stelt daarom zes beurzen van € 500 beschikbaar. De beurs is vernoemd naar Herman van Nouhuys, oprichter van de ANT.

Dit zijn de ontvangers van de ANT Van Nouhuysbeurs 2015-2016:
(tweede helft, stageperiode jan-jun 2016)

  • Sofie ten Hoopen, lid T.F.V. Nijmegen, gaat naar Londen, King’s College, om een verband te leggen tussen speeksel parameters (zoals speekselvloed, pH en bepaalde eiwit-concentraties) en orale mucositis tijdens ziekenhuisopname bij patiënten die een hematopoetische stamcel transplantatie (hsct) krijgen. King’s College heeft een groot team van onderzoekers die zich allemaal bezig houden met speeksel, met een speciale focus op de rol die er mogelijk is met kanker (bijvoorbeeld vroegtijdig kanker opsporen door middel van speekseltesten).

 

  • Eva Selier, lid T.M.F.V. Groningen, gaat naar Suriname, waar ze meeloopt in een algemene praktijk in Paramaribo. Daarnaast zal ze uitstapjes naar de binnenlanden maken, gebieden waar nauwelijks tandheelkundige zorg wordt geleverd, om mensen bewust te maken van het belang van het schoon houden van tanden en ze van acute problemen te verlossen. Ook gaat ze de afdeling kaakchirurgie in het AZP bezoeken en hier enige tijd met de kaakchirurg meelopen.

 

  • De volgende twee masterstudenten uit Nijmegen delen een beurs (ieder €250), aangezien zij een zelfde stage zullen lopen:
    Bahoz Sanaan en Simone Cuijpers, beide lid T.F.V. Nijmegen. Zij gaan naar Pretoria, Zuid-Afrika, voor een klinische stage aan de universiteitskliniek. Dat combineren ze met community service waarbij ze met een mobiele unit langs basisscholen gaan voor tandheelkundig screening. Ook reizen ze twee weken lang mee naar arme afgelegen dorpjes met de Phelophepa trein, ook wel bekend als de ‘train of hope’ en winnaar van vele prijzen waaronder de Public Service Award van de Verenigde Naties. Deze trein kan gezien worden als een mobiel zorgcentrum, waar veel apothekers, artsen, tandartsen, geneeskunde- en tandheelkunde studenten deel van uit maken.

 

  • Vanwege de vele ambitieuze reisplannen kennen we twee extra ‘mini-beurzen’ à €250  toe aan:
    Joanna Li en Eveline Konijnendijk, beide lid van Favervuta Amsterdam. Zij gaan in Makassar, Indonesië onderzoek doen naar schisis, de meest voorkomende craniofaciale afwijking. Dit onderzoeksproject is in 2014 gestart door twee collegae-studenten van de ACTA en met deze stage wordt  het cohort vervolgd en nieuwe data verzameld van patiënten die een schisis-operatie ondergaan. Het onderzoek zal gedurende 10 jaar data verzamelen.  

Van harte gefeliciteerd!

Deze studenten krijgen de beurs vanwege hun ambitieuze (onderzoeks)plannen en bijzondere motivatie.
Dit jaar kregen we een groot aantal aanmeldingen binnen, die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn.
Wij wensen álle stagiairs dan ook een interessante stage toe en een mooie tijd in den vreemde!

Bekendmaking winnaars ANT Van Nouhuysbeurs