commANTaar: Vergeet niet dat we bevoorrecht mogen zijn om in deze prachtige sector werkzaam te mogen

Het thema taakherschikking staat de komende weken weer volop op de agenda. Gaat dit nog tot verrassende wendingen leiden? Het is niet waarschijnlijk.
Het ministerie doet voorkomen dat “het veld” er onderling uit moet komen, maar niets is minder waar. Niemand gelooft toch dat áls NVM, KNMT en ANT tot een vorm van overeenstemming zouden komen, de overheid dan gaat zeggen: “dat hebben jullie netjes gedaan, we trekken de AMvB in”? Slechts 1 partij kan wetgeving (een AMvB is een wet) doorvoeren en dat is de minister. VWS kiest voor dogmatisch beleid van bijna 20 jaar geleden en volhardt in het doordrukken daarvan.

De huidige werkelijkheid en de toekomst van de mondzorg in Nederland zijn duidelijk ingewikkelder dan met taakherschikking kan worden opgelost. Maar daar gaat VWS liever aan voorbij.

Het is heerlijk om 3 dagen met vakgenoten, tandartsen, mondhygiënisten en de hele goegemeente op de Dental Expo te praten en nieuwe contacten te leggen. Want we vergeten het door alle gekissebis wel eens: we zijn tenslotte bevoorrecht dat we in dit mooie land in deze prachtige sector werkzaam mogen zijn! En daarin zijn volgens mij NVM, KNMT, ANT (en voor de volledigheid ook de ONT) het volledig met elkaar eens! Graag tot ziens op de Dental Expo.