Dag van het tandvlees op 16 mei 2018

De European Federation of Periodontology (EFP) heeft het initiatief genomen om een dag op te dragen aan het tandvlees, de European Gum Health Day. Deze dag zal jaarlijks plaatsvinden op 12 mei. Omdat 12 mei 2018 op de dag na Hemelvaart valt is hij aankomend jaar voor deze keer op woensdag 16 mei 2018.

Aankomend jaar krijgen naast de Parodontologiepraktijk en Parodontologie afdelingen op de Tandheelkunde faculteiten, ook alle Tandartsen en Mondhygiënisten in Nederland de mogelijkheid geven deel te nemen aan deze dag!

Praktijken die willen deelnemen kunnen de praktijk openstellen voor een inloopspreekuur. Iedere praktijk is vrij om aan te geven op welke moment van de dag en gedurende welke tijdsperiode het spreekuur plaatsvindt. Patiënten kunnen zich melden, waarna een DPSI-meting wordt gedaan als de patiënt dat wil en er zal een korte uitleg over parodontitis worden gegeven. Uiteraard kan hier ook de relatie met een gezonde lifestyle en de algemene gezondheid aan de orde komen. Indien er parodontale problemen aanwezig zijn, zal de patiënt geadviseerd worden dit met zijn of haar eigen tandarts of mondhygiënist te bespreken. Het doel van deze dag is het belang van een gezond parodontium en een gezonde mond in het algemeen onder de aandacht te brengen bij de patiënt.

Patiënten worden niet aangenomen of behandeld binnen de parodontologie-, tandarts-, of mondhygiënisten- praktijken of op de universiteiten. Het gaat alleen om informatie overbrengen en het bewustzijn van de patiënt over een gezond parodontium te verhogen.

Inschrijving van de praktijk kan vanaf Januari 2018 via een contactformulier op de website van de NVvP.