Eerste richtlijn KiMo in conceptfase: Peri-implantaire infecties

De ANT heeft van het KiMo de conceptrichtlijn: 'Diagnostiek, preventie en behandeling van peri-implantaire Infecties' gekregen.
In juni 2016 is de klinische praktijkrichtlijn (KPR) ‘Diagnostiek, preventie en de behandeling van Peri-implantaire infecties’, die door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) was ontwikkeld, voor instroom en ter beoordeling aangeboden bij het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO).

Gezien het feit dat er momenteel een reactieperiode van slechts 4 weken is gecommuniceerd willen wij de richtlijn zo spoedig mogelijk met u delen. De ANT is op dit moment druk bezig de richtlijn inhoudelijk door te nemen. Opvallend is dat er reeds 3 indicatoren aan de richtlijn zijn gekoppeld. Het vastleggen van indicatoren is een administratieve handeling die voor de algemeen practicus ook als er tientallen richtlijnen beschikbaar zijn, nog wel haalbaar moet blijven.

De concept-praktijkrichtlijn is naar alle betrokken verenigingen/organisaties verstuurd, zodat deze voor commentaar van de beroepsgroepen beschikbaar is. Reacties en commentaar voor deze klinische praktijkrichtlijn kunnen per e-mail tot en met 28 januari verstuurd worden naar de ANT, via communicatie@ant-tandartsen.nl, onder vermelding van ‘commentaar KPR Per-implantaire infecties’. De ANT zal het commentaar verzamelen en doorsturen naar het KiMo.

Richtlijnen van KiMo worden waarschijnlijk bijgeschreven in het Kwaliteitsregister waardoor zaken als het bijhouden van indicatoren niet vrijblijvend zijn en er serieus naar de administratieve belasting gekeken moet worden.

Bekijk de richtlijn