Impressie ANT-Starterscongres

Op zaterdag 18 maart vond het tweede ANT-Starterscongres plaats. Zo’n 180 bijna-afgestudeerden en starters woonden het congres in het ACTA bij, dat geheel in het teken stond van een smooth carrièrestart.

De dagvoorzitter van het ANT-Starterscongres Erwin Berkhout, verzorgde de officiële opening van het congres. Tussen de lezingen door hield hij een leuke diagnostische quiz waar de winnaar aan het einde van de dag een cadeaukaart van €100 mee won.


Foto's: Kim Verkade

Ravin Raktoe (bestuurslid ANT) verzorgde een interessante inleiding van het congres. Hierin besprak hij de stand van zaken rond de voorgenomen taakherschikking middels een Algemene Maatregel van Bestuur. Opvallend was hoe weinig studenten ermee bekend waren en vooral de opmerking dat er in de AMvB door de politiek werd aangenomen dat mondhygiënisten en tandartsen op het gebied van röntgen en cariologie gelijk waren opgeleid, leidde tot veel verbazing.

Als eerste spreker van de dag was Jan Bert de Vries (Excent Tandtechniek) aan het woord die een moderne ontwikkeling in de orthodontie besprak, gevolgd door een voordracht over regelzaken voor starters. Joseph Wouters (Movir) besprak met een bijzondere lezing hoe je arbeidsongeschiktheid kan voorkomen. Naast een goede werkhouding besprak hij hoe bepaalde problemen een samenhang in verschillende oorzaken hebben in het leven.

Hierna was het tijd voor de lunch en het bezoeken van de informatiestands. Bij alle stands waren leuke prijzen te winnen. Bij de ANT stand kon je kans maken op een cadeaukaart en Dental Clinics verlootte zelfs een fiets.

Na de lunch besprak Denise van Diermen (ACTA) de medisch-tandheelkundige interactie. Diverse orale manifestaties van systemische aandoeningen werden besproken. Thera Evers (ABN AMRO) gaf een gedetailleerde lezing over toekomstperspectief en wat je allemaal moet regelen en waar je op moet letten wanneer je net afgestudeerd bent. Claudia Koppen–van Rouwendaal (Famed) was de laatste spreker van de dag en besprak het declaratieproces dat een tandarts doorloopt na behandeling van een patiënt en gaf daarbij een aantal bijzondere voorbeelden van missers.

De borrel na afloop bood gelegenheid tot het nabespreken van alle lezingen en het ontmoeten van studenten van de andere faculteiten. Voor de studenten uit Nijmegen en Groningen was voor de heen- en terugweg busvervoer geregeld, waardoor zij na de borrel weer netjes met de touringcar naar huis werden gebracht. 

De fotobooth was ook dit jaar een groot succes. Alle foto's zijn hier te bekijken.