Let op: insluipingen in tandarts- en ortho-praktijken!

Verscheidene tandarts en ortho-praktijken verspreid over het land zijn getroffen door een bende die praktijken insluipt en het gemunt heeft op vooral eigendommen van het personeel.

De bende is met name actief tegen sluitingstijd of in koffie- of thee-pauze. Wees alert op de voor- en achterdeuren! Ook als de voordeur normaal op slot zit tijdens openingstijden, proberen de insluipers bij vertrek van een patiënt, voordat de deur weer in het slot valt binnen te glippen. Handlangers komen via achterdeur naar binnen.

De insluipers zijn voornamelijk geïnteresseerd in telefoons, sieraden, portemonnees, kassa’s, kluizen en bankpassen. Let ook op de post want deze bende neemt leveranciersrekeningen mee om deze vervolgens te kunnen vervalsen. In patiëntgegevens, sleutels en computers zijn ze niet geïnteresseerd.

Duidelijk is dat de insluipers opereren met ministens 3 man. Op beeldmateriaal is één van de mannen bij inbraken in verschillende praktijken (Den Bosch en regio Haarlem) duidelijk vastgelegd op beveiligingscamera’s.

Mocht er in andere tandarts- of ortho-praktijken ook ingebroken of ingeslopen zijn, meld u zich bij de politie zodat die in u contact kan brengen met het team van de politie dat op deze zaak zit.