NZa past tariefbeschikking aan per 1 maart

Vanaf 1 maart aanstaande wordt een nieuwe tariefbeschikking tandheelkundige zorg van kracht. Het betreft een aantal nieuwe combinaties met prestatie J80 (twee implantaten in de onderkaak voor een implantaatgedragen kunstgebit).

Bij prestaties J06, J07 en J15 is nu opgenomen dat deze ook in combinatie met J80 gedeclareerd kunnen worden.
Daarnaast is bij prestatie J12 opgenomen dat deze niet in combinatie met J80 gedeclareerd kan worden. Deze bleken abusievelijk niet opgenomen toen deze prestatie per 1 januari werd ingevoerd. 

NZa heeft op basis van deze wijzigingen een nieuwe beleidsregel (BR/CU-7164) en een nieuwe tariefbeschikking (TB/CU-7135-04) vastgesteld die per 1 maart 2016 gaan gelden.
Ga naar Tarieven 2016 voor de downloads.

De toelichting bij deze prestaties is ook aangepast (vetgedrukt de wijzigingen):

J06 - Vrijleggen foramen mentale
Uitsluitend t.b.v. chirurgische correctie van de uittredeplaats van de nervus mentalis, per kaakhelft. Uitsluitend in rekening te brengen in combinatie met J20 en/of J80.

J07 - Toeslag kosten boren voor eenmalig gebruik
Kunnen tegen kostprijs, onder vermelding van het batchnummer, in rekening worden gebracht. Alleen in combinatie met de codes J11, J20, J27, J80 in rekening te brengen.

J12 - Kaakverbreding en/of verhoging in frontregio of eerste kaakhelft
Aanbrengen van autoloog bot en/of botvervangend materiaal incl. het aanbrengen van een membraan. Het betreft een zelfstandige verrichting in een aparte zitting die niet in combinatie met J20 en/of J80 kan worden uitgevoerd. Kan in combinatie met J09, J10 en/of J11 in rekening worden gebracht.

J15 - Kaakverbreding en/of verhoging in frontregio of eerste kaakhelft
Uitsluitend in rekening te brengen in combinatie met J20 en/of J80. Niet in combinatie met J12 of J13 t.b.v. dezelfde implantaatbehandeling in rekening te brengen.