Protocollen op ANT Platform voldoen aan nieuwe HKZ norm

De ANT heeft recent haar platform gelanceerd waarop de belangrijkste richtlijnen, praktijkwijzers,  protocollen en kennistoetsen centraal te vinden zijn. We zijn verheugd te melden dat de protocollen ook voldoen aan de nieuwe HKZ norm na toetsing TÜV.

Richtlijnen en protocollen
Richtlijnen, iedereen heeft er weet van maar wie bestudeert ze grondig? Zijn ze in de praktijk direct voorhanden en kunt u aantoonbaar maken dat u kennis heeft genomen van de laatste stand van zaken? ANT heeft de geldende richtlijnen voor u gebundeld in een te downloaden bestand om ze in elke behandelkamer op het bureaublad te zetten.

Om het nu nog makkelijker te maken heeft ANT samen met Kwaliteit in Praktijk een groot aantal beleidsdocumenten, protocoltemplates noodprocedures en gestandaardiseerde registratieformulieren centraal gezet. Hierdoor kunt u als ANT-lid binnen uw praktijk gebruikmaken van de meest actuele kwaliteitsdocumenten die op dit moment binnen de mondzorg beschikbaar zijn. De set ANT-protocollen bestaat uit beleidsdocumenten, praktijk-, hygiëne-, behandel- en veiligheidsprotocollen. U hoeft de protocollen uitsluitend om te schrijven naar de door u gebruikte materialen en procedures die het meest passend zijn in uw praktijksituatie. Bij het downloaden van de protocollen wordt u eenmalig een bedrag van € 99 excl. BTW in rekening gebracht.

Visitatie
Ook vindt u op het platform onder andere informatie over de ANT visitaties en een Self Assesment en een patiënten enquête. Het Self Assesment is een tool om snel te zien waar u en uw praktijk staan. Aan de hand van een aantal vragen krijgt u inzicht in de praktijkorganisatie en zorgverlening. Ook als u benieuwd bent naar de onderwerpen waarop u feedback krijgt bij een praktijkvisitatie, kunt u dit self-assessment doen. Voor waarnemend tandartsen of studiegroepen kan dit een tool zijn om – samen met collega’s en medewerkers – eens kritisch te kijken naar de praktijk(-en) waar u werkzaam bent.

Contract Generator
In de komende paar weken wordt aan het platform ook een contractgenerator toegevoegd, waar leden een op maat gemaakt contract voor hun werknemers kunnen genereren op basis van een stappenplan.

Aanmelden
Met deze tools op het platform wordt het eenvoudig om de praktijkvoering naar een hoger plan te tillen. Aarzel niet, neem een kijkje op het portal ga samen met uw team vandaag nog aan de slag. Meld u de eerste keer aan via het aanmeldformulier.
 

ANT Portal