Teken de petitie: ‘Snoep en fris de schoolkantines uit!’

Sinds gister is de petitie: ‘Snoep en fris de schoolkantines uit!’ gelanceerd. De door ToothCamp geïnitieerde petitie wordt gesteund door mondzorgprofessionals, mondzorgopleidingen, NVM, KNMT, ANT, dentale verenigingen, ouders, scholen en artsen. De aftrap van de petitie werd gefilmd door Hart van Nederland.

Deze petitie is in het leven geroepen omdat er een groeiend probleem rondom suiker ontstaat. Het suiker uit snoep en frisdrank wordt door bacteriën in de mond omgezet in zuren. Deze zuren tasten vervolgens het glazuur aan, waardoor er gaatjes kunnen ontstaan. Hoewel veel scholen een beleid voeren om in de pauzes gezonde voeding aan te bieden, staan er op de meeste scholen nog frisdrank- en snackautomaten. Snoep en frisdranken horen volgens ToothCamp niet op scholen thuis. Het verbieden van snoep en frisdrank in schoolkantines is daarom een begrijpelijk en geschikt onderdeel om aan te pakken in de totale suiker problematiek.

Wat is ToothCamp?
ToothCamp wil (pre)pubers stimuleren en informeren over het belang van een goede mondgezondheid. Niet met droge leerstof, maar door spannende chemische proeven met zuur en kalk of porselein en schuurmiddelen. Biologie, scheikunde en natuurkunde vormen de basis voor deze manier van informeren. Alles met muziek, beeld en heel veel humor! Want "Je tanden zijn van jou, niet van de tandarts of je ouders. Zorg er goed voor!"  aldus ToothCamp.

Met deze insteek heeft ToothCamp het afgelopen jaar al vele pubers mondgezondheidsvoorlichting gegeven. Zo waren ze er onder andere bij tijdens de Dental Expo in de RAI Amsterdam en tijdens de World Oral Health Day in de Brabanthallen.

Petitie aanbieden
Rond eind november zal de petitie worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit zal een ludieke aanbieding worden waarbij zoveel mogelijk aanbieders bedrukte mondkapjes dragen. Op het mondkapje staat een waarschuwingsbord met een verdrietige kies en de tekst ‘let op’. Daarnaast staat een blije kies met de tekst ‘prima’.

Teken de petitie!
Teken nu de petitie en laat zien dat je deze actie steunt.

Teken petitie

 

Petitieposter
Om de petitie ook kenbaar te maken onder de bezoekers van uw praktijk, kunt u de petitieposter in de wachtkamer hangen. Hiervoor kunt u gebruik maken van onderstaande pdf’s. In de poster met het tekstvak kunt u het logo van uw eigen praktijk plaatsen.

Poster met tekstvak
Poster zonder tekstvak