Werkt u met ioniserende straling? Vergunningaanvraag doet u vanaf 8 oktober digitaal

Vanaf maandag 8 oktober kunnen ondernemers voor het aanvragen, wijzigen of intrekken van een vergunning voor een nucleaire installatie of voor handelingen met een stralingsbron, terecht bij het ANVS-loket. Het ANVS-loket is een digitalisatie van de dienstverlening van ANVS.

Voor het werken met een stralingsbron deed u voor 6 februari 2018 volgens het Besluit stralingsbescherming (Bs) een melding of vergunningaanvraag via formulieren. De formulieren kon u vinden op de website van de ANVS en verstuurde u per post of e-mail naar de ANVS voor verdere verwerking. Voor een vergunningaanvraag voor een nucleaire installatie verzond u uw vergunningaanvraag per post naar de ANVS. Nu gaat dit via het ANVS-loket.

Gemakkelijk in gebruik
Om toegang te krijgen tot het ANVS-loket wordt er gebruik gemaakt van eHerkenning. Dit is een middel waarmee ondernemers kunnen inloggen op de digitale omgeving van onder andere de Rijksoverheid.

Met het ANVS-loket is het mogelijk om altijd een volledig inzage te hebben in aanvragen en correspondentie met de ANVS. Door het ANVS-loket is de ondernemer voor het indienen van een vergunningaanvraag niet langer gebonden aan post.

ANVS-loket op 6 en 7 oktober niet beschikbaar
Om het proces van vergunningverlening via het ANVS-loket mogelijk te maken, is het op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 niet mogelijk om in te loggen en een kennisgeving of registratie te doen. Vanaf maandag 8 oktober is het ANVS-loket weer volledig beschikbaar.

In de factsheet ‘nieuwe digitale dienstverlening’ is meer informatie te vinden over het ANVS-loket en eHerkenning.

Houd er rekening mee dat het aanvragen van een eHerkenning enkele dagen kan duren. Meer informatie is te vinden op eherkenning.nl.

Meer informatie over het ANVS-loket