Inkoop energie

"Energiemarkt blijft stijgen, slimme leden leggen nu tarieven vast”

De tarieven van elektriciteit zijn al enige tijd aan het stijgen. Nog steeds is elektriciteit goedkoper dan drie jaar geleden maar een opwaartse trend is gaande. Voorpraktijken adviseert om zo snel mogelijk de elektriciteitstarieven voor de praktijk en thuis vast te leggen voor een wat langere termijn, omdat de opwaartse prijsvorming naar verwachting voorlopig door zal gaan. 

De tarieven van aardgas zijn al enige tijd stabiel na een periode van stijging. Nog steeds is aardgas goedkoper dan circa drie jaar geleden maar het laagste punt is wel voorbij. Ook hier adviseren we dus om zo spoedig mogelijk het aardgastarief vast te leggen en voor een wat langere termijn nu er nog geprofiteerd kan worden van relatief lage tarieven. 

Enkeltarief of normaal/laagtarief:
Tijdens de Voorpraktijken-Inventarisatiebezoeken zien wij dat het overgrote deel van de praktijken afrekent op een zogenaamd normaal/daltarief. In vrijwel alle gevallen is dit niet voordelig, omdat het verbruik in een praktijk juist overdag is. In onderstaande voorbeeld betreft het een bestaande praktijk met vier behandelkamers.

Als u dit en nog veel meer slimme verbeteringen inzichtelijk wil laten maken, adviseren we u een afspraak in te plannen voor het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek.

Over de geselecteerde leverancier voor praktijkadressen

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Die energie halen zij uit natuurlijke bronnen: zon, wind, water en biomassa. Nu al komt 75% uit Nederland. Greenchoice is er trots op dat ze sinds dit jaar alle klanten thuis en op het werk (MKB) 100% Nederlandse groene stroom leveren. De missie van Greenchoice is dat in 2020 alle groene stroom uit Nederland komt. Zij compenseren als enige grote leverancier àl het gasverbruik van klanten via grootschalige bosaanplant en – bescherming in belangrijke natuurgebieden wereldwijd.

 Over de geselecteerde leverancier voor privéadressen


Als enige energiebedrijf van Nederland is Pure Energie al zes keer op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland door de Consumentenbond, Greenpeace en WNF. 

Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen
Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van energie. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 26 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

- Geen onnodige kosten maakt
- Marktconforme contracten heeft

Maar ook:

- Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
- Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek aan