Klimaatbeheersing

Onderhoud aan uw airconditioning voorkomt onnodig hoge energierekening

Om een prettig binnenklimaat te realiseren, zijn er in de meeste praktijken tegenwoordig installaties aanwezig voor klimaatbeheersing. Niet altijd worden deze preventief onderhouden. Een veelgehoord misverstand is dat u zelf de filters kunt vervangen. Voor het voorste filter klopt dit vaak. Echter zitten er ín het systeem vaak nog andere filters waar u zelf niet bij kunt. Ook zijn er verschillende andere onderdelen die jaarlijks gereinigd dienen worden. Denk bijvoorbeeld aan het kanaal naar de condenswaterlekbak. Als deze verstopt raakt, kan er wateroverlast ontstaan met schade aan de muren tot gevolg.

Regelmatig onderhoud van uw airconditioningssystemen kan leiden tot energiebesparing, verhoogt de veiligheid, is milieuvriendelijker, hygiënischer én beperkt de storingsgevoeligheid. Sommige verzekeringsmaatschappijen stellen het zelfs als voorwaarde dat er eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

Collectieve overeenkomst in plaats van aparte onderhoudsovereenkomsten
Als het onderhoud wel wordt uitgevoerd, hebben veel praktijken twee separate onderhoudsovereenkomsten: één voor de airconditioning en één voor de cv-ketel. Vanuit het Voorpraktijken-Inventarisatiepakket Klimaatbeheersing is een collectieve overeenkomst verzorgd, waarbij leden op basis van de huidige situatie een advies en een besparingsberekening ontvangen. Mochten er units zijn die nog in een garantietermijn vallen, wordt deze garantie volledig overgenomen. Bovendien worden voor u de bestaande twee overeenkomsten opgezegd en samengevoegd in één onderhoudsovereenkomst. In euro’s vaak een besparing die kan oplopen tot tientallen procenten, maar bovendien ook weer een overeenkomst minder te beheren en een factuur minder te verwerken. Ook hebben wij voor leden forse kortingen bedongen op levering en installatie van nieuwe klimaatbeheersingsinstallaties.

Subsidies en fiscale mogelijkheden voor nieuwe installaties
Mocht u (ver)bouwplannen hebben is een belangrijke factor bij het beslistraject de subsidiemogelijkheden. De overheid brengt jaarlijks een zogenaamde “energielijst”[1] uit met hierop een totaaloverzicht van alle energiebesparende maatregelen die dat jaar in aanmerking komen voor subsidie.

Praktijken hebben bij aanschaf van de juiste energiebesparende maatregelen fiscale mogelijkheden. De fiscale voordelen levert de praktijk dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart de praktijk op energiekosten, de praktijkhouder betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Er zijn verschillende voordelen, zoals de EIA en KIA. Uw accountant kan dit soort zaken vaak ook volledig uit handen nemen.

Meer informatie
Door contact op te nemen via onderstaande button kunt u verschillende zaken regelen:

  1. Een offerte opvragen voor onderhoud aan airconditioning en/of CV-ketel als dit momenteel nog niet plaatsvindt
  2. Een vergelijking opvragen van uw huidige contracten ten opzichte van het Voorpraktijken-Inventarisatiepakket klimaatbeheersing
  3. Advies aanvragen over nieuwe klimaatinstallaties voor uw praktijk


Meer informatie over het Voorpraktijken-pakket Klimaatbeheersing

[1] https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia/publicaties-energie-investeringsaftrek-eia

Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen
Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van klimaatbeheersing. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 26 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

- Geen onnodige kosten maakt
- Marktconforme contracten heeft

Maar ook:

- Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
- Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek aan