7. Individueel contractbeheer

Binnen het concept van Voorpraktijken worden veel contracten samengevoegd in grote collectieve contracten. De voordelen hiervan zijn:

  • Massa is kassa: door met veel leden bij één leverancier in te kopen, kunnen we optimale kwaliteit, service, voorwaarden en prijs afspreken
  • Lagere kosten voor contractbeheer: Doordat Voorpraktijken voor honderden leden tegelijk haar inkooptrajecten uitvoert, en dus niet voor iedere praktijk opnieuw een inkooptraject hoeft te doen, zijn de kosten voor het in beheer geven aan Voorpraktijken een fractie van wat het anders zou kosten. De kosten zijn zelfs lager dan het zelf doen!
     

Respect voor uw relaties
Maar misschien is uw leverancier voor het onderhoud van de airconditioning wel een goede relatie of een belangrijke patiënt die veel omzet genereert. Voorpraktijken begrijpt dit. Sterker nog, we komen het bijna wekelijks tegen. Daarom is er een aanvullende dienstverlening ontwikkeld: individueel contractbeheer. Tijdens de Voorpraktijken-Inventarisatiebezoeken worden altijd alle facilitaire contracten bekeken, óók die van relaties waarvan u liever geen afscheid van neemt. Het komt namelijk toch regelmatig voor dat de voorwaarden van zo’n contract niet zo goed zijn als u dacht. U kunt dan individueel contractbeheer van ANT-ledenvoordeel inzetten.

Opnieuw onderhandelen mét goede argumenten
Voorpraktijken neemt dan contact op met de huidige leverancier. We leggen uit dat wij de voorwaarden van het lopende contract hebben beoordeeld en hebben geconstateerd dat deze niet (meer) marktconform zijn. Daarnaast vertellen we dat u hebt aangegeven de relatie met de leverancier erg te waarderen. Uiteindelijk vragen we de huidige leverancier een verbeterd aanbod te doen, waardoor de praktijk met een goed gevoel de prettige relatie kan voortzetten. Hierbij geven we ook meteen onze wensen aan op het gebied van kwaliteit, service, voorwaarden en prijs. Bij een positieve afronding, wordt het contract in het contractbeheersysteem van Voorpraktijken opgeslagen en tegen het einde van de looptijd overleggen we met u of we opnieuw verlengen, of dat er andere stappen gewenst zijn. Op deze manier gaan we respectvol op met belangrijke relaties, maar heeft u als praktijk wél altijd een goed contract.

 

Ik wil graag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoeken aanvragen