NeedleOff

Partneraanbod NeedleOff

Huidige situatie
Sinds 1 januari 2012 is het recappen van injectienaalden verboden. Voor de meeste praktijken vormt het veilig verwijderen van de gecontamineerde naald van de spuit sindsdien een uitdaging. Zonder een betrouwbare, in de praktijk werkende oplossing voor het afdraaien van naalden bleek recappen vrijwel onvermijdelijk. Dat is nu voorbij.

Advies
Voorpraktijken heeft met NeedleOff een leverancier geselecteerd die een praktische oplossing voor het verbod op recappen heeft ontwikkeld. De in Nederland ontworpen en geproduceerde NeedleOff verwijdert iedere gebruikte naald met schroefdraad van een tandheelkundige verdovingsspuit. Alleen het invoeren van de naald en het vasthouden van de spuit is voldoende. NeedleOff omklemt de naald en draait die automatisch van de spuit. Na het uitnemen van de spuit valt de naald direct in de geïntegreerde Sharptainer.

Uw voordelen bij het gebruik van NeedleOff

  • Betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het automatisch afdraaien en veilig opslaan van gebruikte naalden.
  • Het display geeft duidelijke instructies en toont zowel de accustatus als het aantal uitgevoerde afdraaiprocedures.
  • Dankzij de krachtige ingebouwde accu en de eenvoudig te vervangen Sharptainer en Grijper Cassette is NeedleOff geschikt voor langdurig gebruik in verschillende behandelruimtes.
  • Omdat er geen plastic doppen of lege carpules meer in de naaldcontainer worden weggegooid heeft de Sharptainer een grote opslagcapaciteit van maximaal 400 naalden.
  • De slimme Sharptainer is elektronisch beveiligd tegen overvullen en sluit automatisch bij verwijdering uit NeedleOff. Een volle Sharptainer kan worden verzegeld voor veilig transport en verdere verwerking.
  • NeedleOff heeft een eenvoudig verwisselbare Grijper Cassette, waarin zich het afdraaimechanisme bevindt. Om ieder risico op cross-contaminatie uit te sluiten kan voor iedere procedure gedurende de dag een schone Grijper Cassette worden gebruikt. De naaldtrechter is afneembaar, waardoor de Grijper Cassette eenvoudig kan worden gereinigd voor het volgende gebruik.
     

Verbetert de veiligheid voor iedereen
Dankzij de intuïtieve bediening verwijdert de behandelaar de naald met NeedleOff eenvoudig zelf, direct na het zetten van de laatste anesthesie injectie. Niet langer hoeft een spuit met gebruikte naald te worden weggelegd.

Werkt met iedere gangbare naald en spuit
NeedleOff is geschikt voor gebruik met iedere gangbare lengte naald met schroefdraad, in combinatie met vrijwel iedere spuit. Zelfs een licht verbogen naald wordt probleemloos omklemd, afgedraaid en veilig opgeslagen.

Past in de dagelijkse praktijk
NeedleOff is ontwikkeld door tandartsen op basis van praktijkervaring. Met de snel verwisselbare Sharptainer en de eenvoudig te vervangen en te reinigen Grijper Cassette is de draadloze NeedleOff beproefd voor veelvuldig gebruik tijdens volle behandeldagen.

Beperkt de hoeveelheid plastic in medisch afval
Anders dan bij recappen, wordt met NeedleOff de plastic naalddop niet langer weggegooid als onderdeel van het specialistisch te vernietigen medisch afval. Doppen kunnen nu als regulier recyclebaar plastic afval worden verwerkt.

Uw praktijk veiliger voor iedereen
Prikaccidenten hebben een enorme impact op zowel medisch professionals als patiënten. De lichamelijke, emotionele en financiële gevolgen van een prikaccident en de nasleep daarvan zijn groot. De veiligheid in behandelruimtes is daarom als behandelaar, maar zeker ook als werkgever, van het grootste belang.

Met NeedleOff voorkomt u prikaccidenten en maakt u behandelruimtes zo veiliger voor iedereen. Het doorgeven van een gebruikte spuit of het op de tray achterblijven van een spuit met een gecontamineerde naald is dankzij NeedleOff voorgoed verleden tijd.

Klik hier voor een video die laat zien hoe NeedleOff werkt.

Voorpraktijken voordeel NeedleOff

 

"NeedleOff biedt mij gemoedsrust. De zekerheid dat geen enkele gecontamineerde naald achterblijft in de bakjes of andere werkoppervlakten maakt het voor mij mogelijk om volledig te focussen op de behandeling in plaats van de veiligheid van mijn staf en patiënten." - Gert, tandarts

"Onze ervaring is dat we NeedleOff in verschillende behandelruimtes gebruiken. Naast de verbetering van de klinische veiligheid en het feit dat we met NeedleOff voldoen aan de richtlijnen complimenteerden verschillende patiënten ons over de professionele wijze waarop we omgaan met gebruikte naalden." - Willem, tandarts

"Het gebruik van NeedleOff spreekt voor zich. Omdat het schermpje instructies toont tijdens de procedure is het gebruik eenvoudig voor iedereen in de praktijk, ook ondersteunend personeel. Wij zijn erg blij met deze doeltreffende oplossing die prikaccidenten door recappen voorkomt." - Mirella, preventie-assistente


Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen
Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van afvoer van dentaal afval. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 30 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

- Geen onnodige kosten maakt
- Marktconforme contracten heeft
- Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
- Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek aan