Pandeigenaren lopen onnodige en grote risico’s

Al sinds 2013 werkt de ANT samen met Voorpraktijken op het gebied van ontzorging op facilitair gebied. Het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek is hier een belangrijk onderdeel van. Een adviseur bezoekt uw praktijk en voert een volledige facilitaire analyse uit. Na een bezoek weet u als praktijkhouder of uw praktijk:

  • Voldoet aan wet en regelgeving
  • Voldoet aan verzekeringseisen
  • Geen onnodige kosten maakt
  • Marktconforme contracten heeft
     

Uw hele werkzame leven voor niets gewerkt
Het blijkt echter bij deze bezoeken dat het veelvuldig voorkomt dat er niet wordt voldaan aan wet- en regelgeving en/of verzekeringseisen. Dit levert een onnodig risico op voor u als praktijkhouder. Wist u bijvoorbeeld dat veel verzekeringspolissen als één van de basisvoorwaarden stellen dat u als verzekeringnemer moet voldoen aan alle wet- en regelgeving? Indien dit niet het geval is, kan dit een grond zijn om een uitkering bij schade te beperken of af te wijzen. Dat zou dan betekenen dat bijvoorbeeld bij een brand, de schade aan het pand niet wordt vergoed. Dan heeft u uw hele werkzame leven voor niets gewerkt en eindigt het met een faillissement. Niet iets waar u op zit te wachten. Soms is het zelfs nog extremer: dan stelt de verzekeringspolis eisen die de wettelijke voorschriften zelfs te boven gaan.

Voorbeelden

1. Een voorbeeld van een polisvoorwaarde van een brandverzekering, die in lijn is met de geldende bepaling (NEN4001):

2. Een voorbeeld van een polisvoorwaarde van een brandverzekering, die de geldende bepaling (NEN4001) overschrijdt:

3. Een voorbeeld van een polisvoorwaarde van een inbraakverzekering:

Een voorbeeld van een sinds 2010 niet meer gekeurde sproeischuimblusser:

Laat uw praktijk checken!
Als ANT willen wij onze leden stimuleren om dergelijke zaken professioneel te benaderen om zo een veilige werkomgeving te creëren voor uzelf, uw werknemers en uw patiënten. De kosten van het laten keuren van uw brandblusmiddelen zijn (zeker in combinatie met gelijktijdig onderhoud aan bijvoorbeeld uw inbraakalarminstallatie) marginaal. Het gaat letterlijk om enkele tientallen Euro’s per jaar.

Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen
Door het oorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van energie. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 26 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

- Geen onnodige kosten maakt
- Marktconforme contracten heeft
- Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
- Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek aan