Pinnen

Huren is duurder dan kopen

Huurt u uw pinapparaat via uw bank of een leverancier, dan betaalt u onnodig veel. Via Voorpraktijken kunt u exact hetzelfde apparaat inclusief service en betaalovereenkomst aanschaffen.

Financieel betekent dit het volgende:


Mobiele pinterminal duur* Het pinapparaat van Voorpraktijken heeft een lange verwachte levensduur, maar het beveiligingscertificaat verloopt op 30-04-2025. Het is dan mogelijk dat het apparaat vervangen moet worden.

Mobiele pinterminals zijn in opkomst. Deze lijken zeer voordelig vanwege een lage aanschafprijs en het ontbreken van een onderhoudsabonnement.

De methodiek die bij dergelijke apparaatjes wordt gehanteerd is echter voor tandheelkundige praktijken ongunstig. Er wordt namelijk vaak een percentage tussen de 1,5% en 2,75% van het transactiebedrag berekend. Bij een periodieke controle met instructie en tandsteen verwijderen (€ 45,78) zijn de transactiekosten soms wel € 1,26. Nogal een verschil met de vaste prijs van € 0,06 van een normale pintransactie.

De goedkoopste vorm van debiteurenbeheer
Het per pin afrekenen van behandelingen maakt een forse groei door. Ten opzichte van andere vormen van debiteurenbeheer zijn de kosten van een pintransactie namelijk marginaal. Bovendien ontvangt de praktijk de omzet vrijwel direct op de rekening-courant.

Behandelingen tot een bepaald bedrag pinnen steeds normaler
Sommige praktijken geven aan dat ze het een drempel vinden om patiënten te vragen de behandeling te pinnen. Vaak blijkt dat echter mee te vallen. Een goede communicatie (zie ook het Voorpraktijken-Inventarisatiepakket PR en Marketing) kan ervoor zorgen dat uw patiënten voorbereid zijn en weten waarom de praktijk deze betalingswijze introduceert. Ook kunt u ervoor kiezen om een bovengrens in te stellen, bijvoorbeeld alle bedragen tot € 100,-.

Pinnen combineren met factoring
Indien u (ook) gebruik maakt van een factoringsmaatschappij, overleg dan altijd over het gaan aanbieden van een andere betaalwijze. In uw contract kan namelijk staan dat u alle vorderingen, zonder uitzondering, uit handen geeft aan de factoringsmaatschappij. Het is dus raadzaam om dit vooraf (schriftelijk) af te stemmen.

Aanbod Voorpraktijken
Voorpraktijken heeft een aanbod samengesteld, waarbij de volgende elementen zwaar hebben gewogen in de selectie van de leverancier:

  • Storingsarme apparatuur
  • Contactloos betalen
  • Korting op aanschaf
  • Korting op pinrollen
  • Geen verborgen kosten
     

TIP: bij Voorpraktijken wordt op uw praktijk meteen gekeken of het slim is de eventueel al aanwezige pinautomaat te vervangen.

Door de collectieve voordelen van Voorpraktijken heeft u altijd een goed contract; betrouwbaar en met goede voorwaarden. 

Meer weten over Voorpraktijken-pakket Pinnen

Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen
Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van pinnen. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 26 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

- Geen onnodige kosten maakt
- Marktconforme contracten heeft

Maar ook:

- Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
- Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek aan