Voorbeelden

ANT-Ledenvoordeel Inventarisatiebezoeken door Voorpraktijken leveren spectaculaire resultaten op

Al sinds 2013 werkt de ANT samen met Voorpraktijken op het gebied van ontzorging op facilitair gebied. Het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek is hier een belangrijk onderdeel van.

Nu heeft iedere onderneming, dus ook een praktijk, last van zogenaamde “bedrijfsblindheid”. Bedrijfsblindheid is een effect, waarbij u en uw werknemers blind zijn geworden voor bepaalde zaken die beter kunnen of moeten. Vaak zijn bepaalde werkprocessen of contracten al jaren hetzellfde en neemt iedereen deze voor waar aan. Dit principe zorgt ervoor dat tijdens de inventarisaties van Voorpraktijken altijd interessante verbetermogelijkheiden en/of besparingskansen aan het licht komen.

We hebben wat recente voorbeelden op een rij gezet. Na het lezen hiervan nodigen we u graag uit om uw eigen Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek in te plannen via de button onderaan dit bericht. U krijgt dan, zonder noemenswaardige tijdsbesteding van u of uw medewerkers én risicoloos No-Cure-No-Pay ook te zien waar uw bedrijfsblindheid zit.

Voorbeeld 1:
Bij een praktijk werd alle post nog op traditionele wijze verstuurd. Voorpraktijken berekende op basis van alle facturen uit 2018 dat dit een kostenpost opleverde van bijna € 30.000,-. De praktijk verstuurde alles per reguliere post op basis van een verkeerde aanname. Voorpraktijken verwacht binnen enkele weken voor de praktijk geregeld te hebben dat voortaan vrijwel alle correspondentie digitaal vanuit Exquise wordt verstuurd. Vanzelfsprekend gaat dit dan helemaal veilig met het door de ANT kosteloos aangeboden ZIVVER-account.

Voorbeeld 2:
Bij een praktijk in een concurrerende omgeving werd jaarlijks bijna € 15.000,- gespendeerd aan marketing. Er was echter geen marketingplan, er werd niet bijgehouden welke kanalen effectief waren en de (zeer summiere) rapportages van het SEO-bedrijf werden niet beoordeeld door de praktijkmanager of praktijkhouder. Door dit inzicht gaat de praktijk verbeterstappen ondernemen, waarbij Voorpraktijken ook kan assisteren.

Voorbeeld 3:
De schoonmaak bij een praktijk was niet geheel op orde. Desondanks voldeed de praktijk maandelijks een factuur van € 837,34 voor 6 uur schoonmaak per week. Voorpraktijken kon hieruit afleiden dat het uurtarief € 32,20 bedroeg, terwijl marktconform tussen de € 22 en € 27 is. Inmiddels heeft Voorpraktijken opdracht gekregen om het schoonmaaktarief te verbeteren. Bij een verbetering naar € 25,- per uur, scheelt dat € 7,20 x 6 uur = € 43,20 per week * 45 open weken = € 1.944,- excl. per jaar.

Plan het ledenvoordeelbezoek in en laat u ontzorgen
Door het 'Voorpraktijken' Ledenvoordeelbezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van de mogelijkheden.
Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 26 aandachtsgebieden beoordeel. Desgewenst kunt u dit in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

  • Geen onnodige kosten maakt
  • Marktconforme contracten heeft


Maar ook:

  • Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit etc.)
  • Voldoet aan verzekeringseisen


Ook niet onbelangrijk: op de praktijk worden door de adviseur van Voorpaktijken-Ledenvoordeel alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

Ik wil graag het 'Voorpraktijken' Ledenvoordeelbezoek aanvragen