Bemiddeling praktijkoverdracht

Een tandartspraktijk verkopen en overdragen. Of een tandartspraktijk kopen en overnemen. Op papier zijn het korte, eenvoudige zinnetjes, maar in werkelijkheid komt er veel bij kijken. De ANT is u graag van dienst om een overdrachtsvraagstuk succesvol af te ronden.

Alles goed regelen rondom een praktijkoverdracht? Geen belangrijke zaken over het hoofd zien? Ten behoeve van haar leden werkt de ANT nauw samen met Van Lanschot en VvAA voor de begeleiding van tandartspraktijken rondom aan- of verkoop.

Tip
Moet u uw praktijk wegens arbeidsongeschiktheid overdragen? Vraag advies aan het ANT Steunpunt arbeidsongeschikte tandartsen.

Advies
Bij belangrijke beslissingen over uw praktijkvoering krijgt u via de ANT advies en praktische ondersteuning van VvAA en Van Lanschot. U werkt samen met ervaren praktijkadviseurs in de tandheelkunde.

Begeleiding beginnende tandarts-ondernemer
Bent u op zoek naar een geschikte praktijk om over te nemen? Wilt u behalve tandarts ook ondernemer worden? De ANT zorgt ervoor dat Van Lanschot of VvAA u ook kan bijstaan in het eerste jaar na de overname. De meeste tandartsen worden in die periode geconfronteerd met organisatorische en financiële vraagstukken waarop zij nog niet altijd het antwoord hebben. Denk aan personeels- en kwaliteitsbeleid, praktijkmanagement en financiële vraagstukken. 

Ondersteuning bij koop of verkoop
Wat kunt u van ons verwachten bij praktijkoverdracht? Ervaring binnen dit thema én een netwerk om verkoper en potentiële kopers bij elkaar te brengen. De ANT schakelt Van Lanschot of VvAA in om discreet te bemiddelen gedurende het aan- en verkoopproces. Als u dat wenst, begeleidt het bedrijf tijdens het volledige traject: van waardebepaling tot het opstellen van de koopovereenkomst. 

Onderhandeling en overdracht
Wat is de samenstelling van uw patiëntenbestand? Hoe is de omzet van uw praktijk opgebouwd? Op basis van welke gegevens heeft u de verkoopprijs bepaald? Het zijn voorbeelden van vragen waarop geïnteresseerde kandidaten graag antwoord willen krijgen.

U kunt zelf de informatie verschaffen, maar het is ook mogelijk dit via de ANT te laten doen door een adviseur van Van Lanschot of van VvAA die u vertegenwoordigt gedurende het traject. De adviseur heeft niet alleen ervaring op het vlak van overnametrajecten, maar beschikt ook over de noodzakelijke juridische en fiscale kennis om afspraken op de juiste manier vast te leggen in een overdrachtsdocument.

Checklist
Download hier een handige checklist die u kunt gebruiken bij een praktijkoverdracht.

Workshop
Wij organiseren met enige regelmaat een workshop Praktijkovername.

Karssen Financieel
Een van de nieuwe samenwerkingspartners binnen ANT Ledenvoordeel is Karssen Financieel. ANT-leden die advies willen over praktijk verkoop, praktijk koop of bijv. een financiering kunnen bij Karssen Financieel terecht. In eerste instantie wordt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aangeboden waarna wel of niet wordt besloten om verder te gaan met Karssen Financieel.

Lees hier meer informatie.