ANT Dental Start Webinars

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in ANT Dental Start! Voordat je je kunt aanmelden voor de rest van het programma is het van belang dat je de onderstaande 3 webinars bekijkt. Er volgt geen toets of overhoring, maar het is belangrijk dat je de onderwerpen die in de webinars worden behandeld begrijpt voordat je meedoet met de bijeenkomsten. De webinars zijn kosteloos te bekijken. Ook als je je uiteindelijk niet aanmeld voor ANT Dental Start zijn ze erg waardevol en de moeite waard om te bekijken.

* Aanmelden voor ANT Dental Start kan uiterlijk tot zondag 11 november 2018.
* De bijeenkomsten zijn op vrijdag 16 november 2018 en vrijdag 8 maart 2019 (12:30 - 20:30).

 

Structureel mondonderzoek en risicoanalyse – door Michiel Lieshout

Het belang van occlusie en articulatie in een functioneel gebit – door Sjoerd Smeekens

Indicatie en behandeling van een autotransplantaat – door Dick Barendregt

 

Aanmelden ANT Dental Start


Over de sprekers

Drs. H.F.J. (Michiel) Lieshout
Michiel studeerde tandheelkunde in Nijmegen. Na zijn afstuderen in 2003 trad hij, als tandarts, in dienst bij de Koninklijke Marine. Hij werkte op schepen, ging met een mobiele tandheelkundige unit mee met meerdere trainingen in het buitenland en op uitzending. In 2008 is hij gestart met de opleiding Maxillofaciale Prothetiek bij de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam (SBT). Van 2009 tot 2017 hij werkzaam geweest als tandarts Maxillofaciale Prothetiek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Amsterdam (Nederlands Kanker Instituut). Vanaf 2013 werkt Michiel ook als restauratief tandarts  (NVVRT/ EPA) in de verwijspraktijk voor prothetische en restauratieve zorg PRO-Rotterdam (PROCLIN- Rotterdam). Michiel is ook bezig met de interactie tussen topsport en mondgezondheid via PROCLIN sport. In 2016 is Michiel gestart met een cursustraject, de Dental Summerschool en de Academiae Young Professionals, een ontwikkel en begeleidingstraject voor de jonge startende tandarts. Centraal in dit traject staat het overzicht krijgen en houden, bij het werken aan een stabiele en goede mondgezondheid. Hij geeft regelmatig lezingen over diverse onderwerpen en schrijft artikelen in verschillende tandheelkundige tijdschriften.

Dr. S. Smeekens
Sjoerd Smeekens is afgestudeerd als tandarts in 1997 in Nijmegen. Daarnaast heeft hij een 10 jarige opleiding in Basel (CH) en Freiburg (D) gedaan. Sjoerd is specialist in reconstructieve tandheelkunde en is eigenaar van Kliniek en Academie voor Reconstructieve Tandheelkunde te Beuningen.

Dr. D.S. Barendregt MSc
Dick Barendregt studeerde in 1988 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit van Groningen.  In 1991 startte hij met zijn Post Academische opleiding in de parodontologie aan het ACTA. Deze opleiding rondde hij in 1994 af en werd erkend als Parodontoloog (NVvP). In 1996 werd door hem de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam opgericht. Daar houdt hij zich naast de parodontologie bezig met de implantologie als Implantoloog (NVOI). Hij is initiator van de Proclin Rotterdam. Deze verwijsmogelijkheid in de mondzorg is ontstaan uit de in de afgelopen 18 jaar sterk groeiende patiënten behandeling binnen interdisciplinair teamverband met collega tandartsen zoals orthodontisten, endodontologen, restauratieve tandartsen, kaakchirurgen en tandtechnici. Op 4 november 2009 promoveerde op zijn proefschrift “Probing around teeth” aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 2013 actief binnen het landelijke kwaliteitsbeleid voor de mondzorg en in die hoedanigheid vanaf begin 2017 voorzitter van de Richtlijn Advies Commissie (RAC) bij het Kennisinstituut Mondzorg (KiMo).