Nationale feestdagen

Het is niet wettelijk vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers en dus bestaat er geen wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. Het klopt dat als er een cao van toepassing is daarin normaal gesproken wordt bepaald of werknemers vrij zijn op feestdagen. Als er geen cao is, kan dit in arbeidsovereenkomst worden opgenomen. Het hangt natuurlijk ook erg af van de branche waarin wordt gewerkt hoe dit wordt toegepast. 

De meeste werkgevers in Nederland zijn dicht op de officiële feestdagen en het personeel is dan vrij. Als dit de bedoeling is, kan in de arbeidsovereenkomst worden vastgelegd in het artikel over vakantiedagen "Buiten de officiële feestdagen heeft de werknemer recht op [aantal] vakantiedagen per kalenderjaar."

Zie ook deze pagina op de website van de Rijksoverheid.

In de praktijk is er vaak verwarring over of Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag vrije dagen zijn. De werkgever is vrij dit zelf te bepalen. De meeste werkgevers geven het personeel op Bevrijdingsdag één keer in de vijf jaar vrij (2015, 2020 etc.). Om discussie te voorkomen, zou het dus ook uitgeschreven kunnen worden op welke feestdagen de werknemer vrij is door in de arbeidsovereenkomst of in het toepasselijk arbeidsvoorwaardenreglement uit te schrijven "Buiten de navolgende officiële feestdagen te weten [invoegen specificatie dagen] heeft de werknemer recht op [aantal] vakantiedagen per kalenderjaar."