Sjabloon voor publiceren van techniekkosten

Vanaf 2018 bent u verplicht om de consument te informeren over de prijzen van de materiaal- en (tand)techniek die u gebruikt. Deze prijslijst materiaal en techniek moet te vinden zijn op een duidelijk zichtbare plaats in uw tandartspraktijk, zoals in de wachtkamer of bij de balie. Indien uw praktijk ook een website heeft dan zal de prijslijst daar ook geplaatst moeten worden. Als een consument vraagt naar de prijslijst dan heeft hij recht om deze binnen een redelijke termijn schriftelijk of per e-mail te verkrijgen. De keuzes van de verschillende materialen zou u met de patient moeten overleggen bij behandelingen waarbij materiaal- en techniekkosten een rol spelen. Indien u bij een behandeling afwijkende tandtechnische prijzen gebruikt dan op uw gepubliceerde prijslijst, dan zal dit voor de start van de behandeling schriftelijk dan wel gemotiveerd moeten worden.

Om aan deze publicatieverplichting te voldoen kunt u gebruik maken van één van de volgende drie opties. 


Optie 1: Sjabloon in Word

Om u te ontzorgen en de patiënt beter te helpen heeft de ANT een Word-sjabloon gemaakt. Dit sjabloon helpt de consument ook de verschillende keuzes te begrijpen. Indien u een kleiner aantal aan verschillende materialen gebruikt dan kunt u deze zelf verwijderen uit de tabellen of eventueel ook materialen en technieken toevoegen. Dit sjabloon kunt u gebruiken om uit te printen, downloadbaar te maken op uw website of te gebruiken in uw begrotingen / informed consent.

Download sjabloon

 

Optie 2: Webapplicatie die u kunt inframen op uw website

Maak gebruik van de webapplicatie die de ANT in samenwerking met Vergelijkmondzorg ontwikkeld heeft. Met deze functie kunt u de prijzen binnen uw eigen website tonen. ANT-leden mogen deze functie gratis gebruiken. 

Om gebruik te maken van de techniektarieven module van VergelijkMondzorg.nl is er een account nodig. Het kan zijn dat u al een account heeft dan kunt u deze natuurlijk gebruiken en de stap aanmelden overslaan:

Aanmelden:
Mogelijk wordt uw praktijk al weergegeven op VergelijkMondzorg.nl, controleer dit eerst. Mocht u onlangs verhuisd zijn, kijk dan ook even bij uw oude adres. Ga hier verder: https://vergelijkmondzorg.nl/praktijken/ . Vindt u uw praktijk, klik dan op "profiel pagina", aan de rechterkant. Daar ziet u staan: "Uw prakijk? Registreer", klikken brengt u op de pagina "gereserveerd". Het kan ook zo zijn dat uw praktijk al is gekoppeld aan een email adres dat gevonden is op uw praktijkwebsite.  Dit maakt het makkelijk, u kunt meteen aan de slag als u hier uw wachtwoord aanmaakt: https://vergelijkmondzorg.nl/wachtwoord-kwijt/

Note:
Staat er "Geverifieerde praktijk" dan heeft u of een collega al eerder een account aangemaakt en de praktijk gekoppeld aan een account. Mocht u dit vergeten zijn dan kunt u proberen hier uw wachtwoord te herstellen door middel van uw email adres  https://vergelijkmondzorg.nl/wachtwoord-kwijt/ mocht dat niet succesvol zijn neem dan met mij contact op info@vergelijkmondzorg.nl.

Praktijkgegevens:
Na inloggen (recht boven op de pagina van VergelijkMondzorg.nl) komt u op een pagina waar of al uw praktijk staat of er nog één dient te worden toegevoegd. U kunt overigens meerdere praktijken aan één account toevoegen ook met verschillende techniektarieven!

Pas wanneer uw praktijk is aangemaakt kunt u uw tarieven invoeren. Het is mogelijk om samen te werken aan tarieflijsten van techniekers (vele handen maken licht werk). U kunt ook zelf een lijst maken. Of een standaard lijst gebruiken en aanpassen. Op dit momenten zijn er helaas amper tandtechniekers die zelf de tarieflijsten voor u geschikt hebben gemaakt ik hoop in de nabije toekomst deze te mogen toevoegen.

Uw tarieven worden weergegeven op VergelijkMondzorg, wenst u dit niet dan kunt u de code "ant" gebruiken, u kunt dan nog steeds gebruik maken van de iframe mogelijkheden voor uw eigen website (het inladen van de tarieven op uw eigen website) Maar de techniektarieven worden niet weergegeven op de praktijkpagina (of ergens anders) op VergelijkMondzorg.nl

 

Optie 3:  Prijslijst van uw tandtechnieker U kunt de prijslijst van uw tandtechnieker uitprinten en in de praktijk ophangen. Ook kunt u naar de website van uw tandtechnieker verwijzen. Vaak hebben tandtechniekers hun eigen webapplicatie oplossing, deze kunt u eventueel ook op uw eigen website gebruiken.