Waarom veilig mailen met ZIVVER

Uitwisseling van informatie is cruciaal in de mondzorg. Vaak is die informatie zeer privacygevoelig, zoals de foto’s of patiëntgegevens uit een dossier.

E-mail is de meest gebruikte vorm van communicatie in de zorg. Het voordeel van e-mail is dat iedereen het gebruikt. Het nadeel ervan is dat het moeilijk te beveiligen is. Om die reden mag gewone e-mail dan ook niet gebruikt worden voor het versturen van medische informatie. Je moet er niet aan denken dat gevoelige gegevens in verkeerde handen komen.

De nieuwe Europese privacywet (AVG) is er om mensen te beschermen tegen het onjuist omgaan met privacygevoelige informatie. De AVG schrijft expliciet sterke encryptie en authenticatie voor als beveiligingsmaatregel voor gevoelige informatie. Daarmee stelt de wet organisaties voor een uitdaging. Het feit dat menselijke fouten de belangrijkste oorzaak zijn van datalekken, maakt de uitdaging nog groter.

ZIVVER is een oplossing die organisaties helpt bij deze uitdagingen. Deze software geeft unieke bescherming tegen de grootste risico's op datalekken. Daarom kozen de ACTA, veel tandartsen en ruim 20% van de ziekenhuizen sinds afgelopen jaar voor ZIVVER.

Ook de ANT mailt met ZIVVER, omdat deze oplossing behalve veiligheid ook gebruiksgemak biedt. Denk bijvoorbeeld aan de integratie met EPD-pakketten en Outlook of de conversatiestarter, waarmee patiënten altijd veilig contact met hun tandarts kunnen opnemen.

Hoe werkt veilig mailen met ZIVVER?
Met ZIVVER e-mail je zoals je gewend bent. De software waarschuwt nog vóór je een bericht verstuurt voor onbedoelde missers. ZIVVER ‘denkt mee’ of je wel de juiste inhoud, juiste ontvanger en juiste veiligheid hebt gekozen. Zo nodig stelt ZIVVER voor om het bericht aan te passen of extra beveiliging in te schakelen. Dit gebeurt op basis van de bedrijfsregels die speciaal voor jouw praktijk zijn ingesteld.

Verzending gebeurt altijd via een volledige versleutelde verbinding. Dat is uniek. Maar vooral heel simpel en veilig. Je kunt ook grote bestanden tot 5TB versturen via ZIVVER. Beperkingen in jouw mailbox of bij de ontvanger spelen geen rol.

Mocht het toch fout gaan, dan kun je het verstuurde ZIVVER-bericht altijd terugtrekken. Het bericht is dan niet meer te lezen door de ontvanger. Hiermee voorkom of beperk je een datalek. In logs is informatie beschikbaar over wie, wanneer toegang tot het bericht had. Melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens is daarmee makkelijk en in overeenstemming met de AVG.

Veilig mailen voor iedereen en met iedereen
Je kunt ZIVVER gebruiken via de Outlook plug-in, de ZIVVER webapplicatie (voor Apple-gebruikers) of de mobiele app voor iOS of Android. Het werkt op elke smartphone, tablet en computer. Met ZIVVER communiceer je makkelijk met collega’s en patiënten die (nog) geen gebruikers zijn. Zij ontvangen per e-mail een melding dat er een veilig bericht voor hen klaarstaat. Vervolgens kunnen zij hier - ook zonder account! - op reageren en ook bestanden terug sturen via ZIVVER.

Aanbieding voor ANT-leden
De ANT biedt al haar leden gratis ZIVVER aan, tot december 2021. Om te profiteren van deze aanbieding meld je je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.