De ANT voor studenten

ANT-Van Nouhuysbeurs
De ANT-Van Nouhuysbeurs is een beurs die de ANT biedt aan studenten die gaan stagelopen in het buitenland. Studenten kunnen zich opgeven voor de beurs en kans maken op een bedrag van € 600,- om hun stage (gedeeltelijk) te vergoeden. In ruil daarvoor leveren zij wekelijks een klein fotoverslag aan (een foto en een klein stukje tekst). Na afloop komen zij met een verslag over de stage in Dentz. Ook nemen we twee video’s op (voor en na de stage). De ANT mag dit materiaal gebruiken om de Van Nouhuysbeurs te promoten. 

ANT Dental Games
Sinds twee jaar organiseert de ANT de ANT Dental Games. De ANT Dental Games is het evenement dat georganiseerd wordt voor en door alle drie de opleidingen tandheelkunde. Ieder jaar is een andere stad verantwoordelijk voor de organisatie. Het doel van de Dental Games is het leren kennen van jouw medestudenten in andere steden. Om te netwerken dus, maar vooral ook om veel plezier te beleven met elkaar. Omdat de opleidingen dit evenement zelf organiseren, ligt de invulling van de dag helemaal in hun handen. Je kunt het dus zo leuk en gek maken als je zelf wilt.

Online kennistoetsen
De ANT heeft een platform ontwikkeld voor tandartsen en studenten om online kennistoetsen te maken via Permanent Education (PE). Het maken van deze kennistoetsen leveren tandartsen KRT-punten op. Studenten krijgen certificaten voor ieder gemaakte kennistoets. Zo kun je alvast ervaring op doen hoe het is om punten te verdienen voor je herregistratie.

ANT-(Lunch)colleges
Tijdens het ANT-lunchcollege komt – meestal een bestuurslid van de ANT – als spreker in de lunchpauze een presentatie geven over een onderwerp dat is aangereikt door de studenten zelf. Onder het genot van een gratis lunch wonen studenten de presentatie bij en kunnen zij vragen stellen aan de ANT.

Beerpongtournooi (ACTA)
Om de studenten vaker te zien, heeft de ANT met Favervuta afgesproken om eens per kwartaal een beerpongtournooi te organiseren. De ANT is hier ook zelf aanwezig om met studenten in contact te komen. Dit wil de ANT ook graag doen bij de andere faculteiten, maar hier zijn we nog voor aan het bedenken wat we kunnen organiseren. Het doel is om de activiteit een terugkerend items te laten zijn, zodat we de ANT er aan vast kunnen koppelen.

Nieuwsbrief & ANT nieuws in 1 minuut
De nieuwsbrief is een wekelijkse e-mail die ieder lid ontvangt. In de nieuwsbrief probeert de ANT haar leden te informeren over de laatste (politieke) nieuwtjes die van belang zijn voor de tandarts. Ook kondigen we daar evenementen aan. We weten dat er veel op tandartsen afkomt, maar raden wel iedereen aan de nieuwsbrief te lezen. Als je de nieuwsbrief leest, blijf je namelijk goed op de hoogte van alle tandheelkundige ontwikkelen. Op basis van de nieuwsbrief wordt een video opgenomen die de drie belangrijkste items van de nieuwsbrief presenteert.

Dental Runners (Roparun)
Dental Runners is een hardloopteam van tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten en studenten tandheelkunde voor het beroemde Roparun-evenement dat de ANT sponsort. Jaarlijks doet het team mee aan de Roparun, een estafetteloop in het pinksterweekend van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Met deelname breng je als team geld op voor mensen met kanker. De ANT mag als sponsor maximaal 4 studenten aandragen voor het team.

ANT Dental Start – voor afgestudeerden
Met ANT Dental Start biedt de ANT afgestudeerde tandartsen twee workshopdagen, drie webinars én online coaching aan in samenwerking met Michiel Lieshout van Dental Summer School. ANT Dental Start helpt startende tandartsen hun weg te vinden in de praktijk door extra informatie en ondersteuning te bieden die verder gaat dan geleerd aan de opleiding tandheelkunde.

ANT-Studentencongres
Sinds drie jaar organiseert de ANT het studentencongres. In principe is het congres gericht op masterstudenten, maar vaak is de inhoud ook interessant genoeg voor bachelorstudenten. Om het jaar vindt deze plaats tijdens de Dental Expo. Het andere jaar staat de locatie niet vast. Met het studentencongres willen we studenten hulpmiddelen geven voor een vliegende start van hun carrière. Studenten mogen input geven waar zij behoefte aan hebben in de fase richting het afstuderen.

Student-Content creator
Creatieve studenten kunnen de ANT helpen met het creëren van relevante content voor studenten door te helpen met het invullen van de social media kanalen. Denk aan fotografie en copywriting. 

ANT-Studentenraad
En als laatst biedt de ANT uiteraard ook de ANT-Studentenraad aan voor studenten. Een raad waarin studenten samen met de ANT gaat brainstormen over hoe het beleid van de ANT richting studenten moet worden ingericht.

Gratis Dentz magazine
De Dentz is het tijdschrift van de ANT dat 6 keer per jaar uit komt. Het tijdschrift bevat allerlei relevante informatie voor tandartsen, zoals updates over belangrijke (politieke) onderwerpen en interviews met gerenommeerde tandartsen of ander experts van belang. Voor studenten zijn er ook interessante terugkerende items, zoals de studentencolumn en het stageverslag. (Student)leden ontvangen die blad gratis op de mat, maar hij is ook online te bekijken op de website. Ook kunnen er met het lezen van de Dentz (en het vervolgens maken van de kennistoets) KRT-punten geregistreerd worden.