Ook Menzis geeft gehoor aan verzoek ANT om jeugd aan te schrijven over mondzorg

Menzis gaat de ouders van enkele duizenden kinderen in de regio's Groningen en Arnhem een brief sturen om ze aan te moedigen het gebit van hun zoon of dochter te laten checken bij de tandarts. Dit meldt de verzekeraar in een bericht op haar website.

Hiermee geeft ook Menzis gehoor aan de oproep die de ANT al in 2018 en 2019 aan verzekeraars deed. Toen constateerde de ANT dat zorgverzekeraars ruim een half miljoen kinderen in de kou lieten staan door hun ouders niet te wijzen op het feit dat mondzorg voor jeugdigen onder de 18 jaar in de basisverzekering zit. Alleen DSW gaf gehoord en startte op ons verzoek een pilot waaruit bleek dat 43% van de kinderen na het verzenden van een brief alsnog de tandarts bezocht. De ANT vroeg in september 2019 in een brandbrief aan minister Bruins van VWS alle zorgverzekeraars hier over aan te spreken.

De brandbrief zorgde voor veel media-aandacht en na veel aandringen en een brief van AP besloten uiteindelijk naast DSW ook Coöperatie VGZ en CZ de ouders van jeugdigen die de tandarts niet bezoeken aan te schrijven. De ANT is verheugd dat de moeite loont en nu ook Menzis zich bij het rijtje aansluit.

Lees hier het volledige dossier over hoe de ANT zich inzet voor mondzorg voor de jeugd.