ANT steunt Al-Wali Foundation (AWF)

Op 22 juli vertrekken er 13 deelnemers (studenten tandheelkunde, (studenten) mondhygiënisten en tandartsen) om de bevolking daar 3,5 weken te helpen met hun mondverzorging.

Verantwoordelijkheid
De projecten, uitgevoerd door AFW, worden nauwkeurig voorbereid en altijd in samenwerking met de lokale bevolking uitgevoerd. Dit vergroot het gevoel van verantwoordelijkheid voor continuering en onderhoud, maar ook het gevoel van saamhorigheid waarbij er collectief inzet is voor een gemeenschappelijk doel.

Toegankelijke mondzorg
Eén van de projecten van AFW heet Senyuman Indah. Dit is een lopend project dat zich vanaf 2015 richt op het belang van een gezond gebit. Mondzorg is niet voor iedereen in Indonesië betaalbaar of toegankelijk. Daarom zet AWF zich in om deze zorg toegankelijk te maken voor ieder kind en ouder. AWF heeft zich in het begin vooral gericht op preventieve tandheelkunde door middel van voeding en poetsinstructies. Het afgelopen jaar heeft AWF ook curatieve behandelingen uitgevoerd.

Delen van kennis
AWF gelooft dat zij veel meer kunnen doen om de lokale bevolking te helpen, zodat iedereen toegang heeft tot mondzorg. De ANT steunt dit mooie project. Naast een financiële bijdrage delen we ook kennis om de AWF te laten groeien tot een nog betere en professionelere organisatie dan dat het al is. AFW is altijd op zoek naar vrijwilligers. Vanwege het o.a. niet meer kunnen aanvragen van een visum is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor de reis van 22 juli. Maar de AFW zal  u heel dankbaar zijn wanneer u zich aanmeldt voor een volgende keer.

Meer informatie: www.al-wali.nl