Update 2: De tweede week in Indonesië

De tweede week voor de Al-Wali Foundation is alweer voorbij. Om iedereen in Nederland op de hoogte te houden hebben zij ons een update en foto’s gestuurd over de tweede week.

In de tweede week was de volgende school aan de beurt. De kinderen zijn een beetje angstig voor de tandarts, maar verzamelen toch hun moed bij elkaar om bij ons op de tafel te komen liggen. Wat zijn we trots op de kinderen! We doen ons uiterste best om de patiënt op zijn/haar gemak te laten voelen voordat we een behandeling uitvoeren en vertellen gaandeweg wat er gaat gebeuren.

Helaas geven niet alle ouders toestemming om volledig te behandelen omdat ze onvoldoende op de hoogte zijn van de positieve effecten van een goede mondzorg. Om deze reden is het belangrijk dat tandheelkundige projecten, zoals Senyuman Indah, worden uitgevoerd om kennis over te brengen. Behandelingen worden enkel uitgevoerd in samenspraak met de school en na het verkrijgen van toestemming van de ouders.

We hebben bij de tweede school weer veel behandelingen uitgevoerd en in de middag volwassenen in het dorp behandeld. De deelnemers zijn nog steeds enthousiast en de casussen die voorbij komen blijven verwonderend. De staat van het gebit, vooral bij jonge kinderen, is schokkend en niet te vergelijken met patiënten in Nederland.

Na twee drukke weken is het ook tijd voor wat ontspanning. Het Ministerie van Toerisme in Kediri heeft dit jaar weer een Kediri tour gesponsord! De deelnemers zijn twee dagen toeristen en worden meegenomen naar de hotspots in de omgeving.

Van een tofufabriek en grot naar een batik workshop, dorpsfeest en andere bezienswaardigheden. Onze deelnemers zijn celebrities en in Kediri nu zeker beroemd! De Kediri tour is een tweedaagse tour waarbij we een nacht in een resort verblijven. Een lekkere warme douche, een zwembad en een dik matras hebben onze deelnemers weer opgeladen met positieve energie. Op naar de laatste week!