Roparun 2019

De Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg met als gezamenlijke eindfinish Rotterdam. Met de Roparun halen teams geld op voor mensen met kanker. De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend van 8 t/m 10 juni 2019.

Roparunteam
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen (je loopt in estafette vorm telkens 1 km per keer) oftewel meer dan anderhalve marathon(!). Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Dental Runners
De ANT is, net als afgelopen twee jaar, ook dit jaar weer hoofdsponsor van het Dental Runners-team. Als student Tandheelkunde kun jij je hiervoor opgeven

Kijk hier voor meer informatie over het Dental Runners-team

Geld ophalen
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst gaat naar mensen met kanker.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de vier teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt.