Sprekers

prof. dr. Cor van Loveren acta

prof. dr. Cor van Loveren

Prof. Dr. Cor van Loveren, bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde namens het Ivoren Kruis aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Studeerde in 1976 af als tandarts aan de Rijks Universiteit van Utrecht. Aanvaardde kort daarna een positie als docent en onderzoeker in preventieve tandheelkunde op de afdeling Sociale en Preventieve Tandheelkunde in Utrecht. Verhuisde in 1986 professioneel naar de afdeling Cariologie Endodontologie Pedodontolgie van ACTA. Is voorzitter van het Adviescollege Preventie Mond- en Tandziekten van het Ivoren Kruis. Publiceerde in nationale en internationale literatuur over preventief tandheelkundige onderwerpen.

Bekijk Spreker
dr. Guus van Strijp acta

dr. Guus van Strijp

Dr. A.J.P. (Guus) van Strijp, tandarts, is universitair docent bij de Afdeling Conserverende en Preventieve Tandheelkunde. Hij coördineert het onderwijs in de Cariologie binnen ACTA en geeft onderwijs aan de tandheelkundige en mondzorgkundige opleidingen. Hij is cursusleider van verschillende post-academische cursussen op het gebied van de Cariologie. Naast zijn onderwijstaak houdt van Strijp zich bezig met onderzoek naar cariëspreventieve middelen en naar aspecten van dentinecariës. Hij publiceert regelmatig hierover in internationale tijdschriften.

Bekijk Spreker
Sergio Bizzarro acta

Sergio Bizzarro

Parodontoloog

Sergio Bizzarro is universitair docent aan het ACTA. Hij is sinds 2005 NVvP erkend parodontoloog. Hij is full-time staflid op de afdeling parodontologie van ACTA als klinisch parodontoloog en docent in de lijn parodontologie voor de studenten tandheelkunde. Daarnaast is hij actief als onderzoeker rond het onderwerp ‘relatie tussen parodontitis en algemene gezondheid’.

Bekijk Spreker