Hoor mening professor Feilzer over taakherschikking op BNR Nieuwsradio | maandag 25 juni 2018

Maandag 25 juni besteedde BNR Nieuwsradio tijd aan de tandheelkundige zorgkosten in een interview met professor Albert Feilzer en tandarts-implantoloog Peter van der Schoor.

Ook de veelbesproken taakherschikking kwam ter sprake tijdens het interview. Beiden mannen zijn niet tegen de taakherschikking, mits onder de voorwaarde dat de mondhygiënist de taken binnen de tandartspraktijk uitvoert. “Mondhygiënisten zijn wel capabel genoeg om de taken uit te voeren, maar het is wel raar om mensen van de preventie af te halen, om die vervolgens gaten te laten dichten die anderen laten liggen”. Verteld Peter Van der Schoor.

“Een mondhygiënist is dé preventiespecialist. Ik zie de preventiespecialist veel liever teruggaan naar het consultatiebureau om de mond gezond te houden, i.p.v. het paard achter de wagen te spannen door ze gaten te laten boren. Want dan is het te laat”. Aldus professor Albert Feilzer die niet snapt dat de overheid zich niet meer inzet op preventie, zodat genezing minder vaak nodig is.

 

Luister het interview

 

Het stuk over de taakherschikking wordt besproken in 4.00 minuut - 6.40 minuut.